22/09/2018 - FC Lebbeke verspeelt zege tegen HO Wolvertem-Merchtem in blessuretijd

Stond er aan de rust nog een brilscore op het bord dan kregen de talrijke toeschouwers na de pauze 4 doelpunten te zien, netjes verdeeld. Pas nadat HOWM op voorsprong was geklommen kon Lebbeke een vuist maken en aan het einde kreeg elk 1 punt. Na 4 nederlagen op rij in de vorige 2 seizoenen kon FCL eindelijk een punt halen tegen HOWM al hadden dat er ook 3 kunnen zijn.

 

Beide ploegen gingen vol voor de winst en de thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar. Martin Vandervorst ging goed plat op een vlam van Mike De Pauw en de rebound werd weggewerkt (09’). Na lokaal balverlies ging François Lyase Gengezo snel door en Levi Van Der Taelen moest het schot uit de benedenhoek ranselen (16’). Vandervorst had een knappe save in huis op een pegel van Junior Van Damme (26’). Toen Yannis Meysmans in de fout ging op Junior Van Damme lag de bal op de stip. Koen Verhaeghe trapte de penalty te zwak en de bezoekende portier ging goed plat (29’). Een kopbal van Lyase na hoekschop verdween nipt naast (31’).

 

Ook na de koffie trokken de teams op zoek naar de openingstreffer. J. Van Damme kopte te zacht (47’) en François Lyase Gengezo toonde hoe het wel moest nadat hij een voorzet van Robbe Vandevoorde tegen de touwen kopte (48’). HOWM ging door op zijn  elan en Van Der Taelen moest een vrije trap van Conor Laerenbergh uit de benedenhoek halen (57’). Lebbeke reageerde via De Pauw maar Vandervorst kon het schot nog weg boksen (65’). Junior Van Damme verlengde een voorzet van De Pauw in de hoek en nu mocht het thuispubliek wel juichen (66’). FCL wou meer maar Hamza Amazou besloot te zwak op doel (67’). De bezoekers waren het snedigste op de bal al liftte Remko Baudewyns een voorzet ver over (73’). Amazou bereikte Junior Van Damme en die lepelde het leder over Vandervorst in de netten (77’). Onder druk van HOWM plooide FCL terug en Van Der Taelen moest een vrije trap van Laerenbergh uit de hoek halen (89’). Wolvertem gaf niet af en Conor Laerenbergh nam de bal van op ruime afstand op de slof. Tot verbijstering van de thuisploeg verdween het leder in de verste hoek (92’).

 

Volgende zaterdag trekt FC Lebbeke naar Svelta Melsele en zondag is HO Wolvertem-Merchtem gastheer voor Jong Lede.

 

FC Lebbeke: Van Der Taelen, De Wannemaeker, K. Van Damme, Van Hoof, Verhaeghe (63’ Amazou), Bogemans, Kurtulus, Ben Abbès, De Pauw (90’ Martens), Moerenhout (81’ Van Gyseghem), J. Van Damme Res: Aeyels.

 

HO Wolvertem-Merchtem: Vandervorst, Meysmans, Houman, Lyase Gengezo, Baudewyns, Laerenbergh, Rivera Armayones, Quansah, Vandevoorde, Wauthy, Perrault (70’ Plas). Res: Van Gijzeghem, Moreau, Balinas Landi

 

Doelpunten: 48’ Lyase Gengezo 0-1, 66’ en 77’ J. Van Damme 1-1 en 2-1, 92’ Laerenbergh 2-2

 

Gele kaarten: 30’ Meysmans, 34’ Quansah, 50’Verhaeghe, 56’ De Wannemaeker, 58’ Bogemans, 82’ De Pauw.

 

Scheidsrechter: Verheyden Christophe


‹‹Terugkeren 
Contactgegevens
Terreinen A, B, C + 3 trapvelden (duiveltjes)
Koning Albert I straat 124
9280 Lebbeke
 
+32 (0)52 41 47 20
Volg ons
Copyright © 2019 Alle rechten voorbehouden
webdesign by Siteffect