6/10/2018 - Ondanks vroege achterstand wint FC Lebbeke thuis van RFC Wetteren

De geschiedenis herhaalt zich want ook nu was Lebbeke onmiddellijk op achtervolgen aangewezen. In tegenstelling tot vorige week werd er nu wel hard gewerkt en kwamen er kansen die uiteindelijk de 3 punten opleverden.

 

Eén minuut en 39 seconden stonden er op de klok nadat Fabio Lo Giudice de bal in de loop van Koen Pouillon bracht en Levi Van Der Taelen zich mocht omdraaien. Wetteren dicteerde de wet en Lebbeke vond niet direct een oplossing. Toen Andy Van Hoof dan toch voor gevaar zorgde haalde Gertjan Verhoeven het leder uit diens voeten (13’). Lebbeke bleef nu druk zetten en bij de volgende counter zocht en vond Mike De Pauw het hoofd van Koen Verhaeghe die de bal over de grijparmen van de bezoekende portier in het dak van het doel kopte (18’). Wetteren enigszins van slag en ontsnapte aan een achterstand toen Van Hoof het leder naast de goalie maar ook naast het doel schoof (21’). Een mooie krulbal in de draai van Verhaeghe vloog net naast de kruising (32’). Verhoeven bleef attent op een vrije trap van Erdinç Kurtulus (38’). Kort voor de rust kregen de bezoekers een dot van een kans maar Pouillon kopte een voorzet onbesuisd naast het open doel (41’).

 

Na de koffie namen beide ploegen een wat afwachtende houding aan tot Verhaeghe alleen voor doel verscheen maar de bal naast plaatste (57’). Aan de overzijde ging Van Der Taelen goed plat op een knal van Giovanni Delannoy (58’) en Matthias Van Peteghem poeierde een afvallende voorzet op de vuisten van de thuisportier (68’). De snelle De Pauw ging de lijn af en bediende Andy Van Hoof die het leder in de benedenhoek verlengde (79’). Wetteren ging nog verwoed op zoek naar de gelijkmaker maar de thuisdefensie plooide niet. In blessuretijd counterde Kurtulus heel snel maar Bekim Hykaj haalde hem onderuit en mocht meteen gaan douchen (93’).

 

Volgende zondag trekt FC Lebbeke naar Pepingen-Halle en zaterdag is FC Wetteren gastheer voor Jong Lede.

 

FC Lebbeke: Van Der Taelen, De Wannemaeker, K. Van Damme, Van Hoof (82’ Martens), Verhaeghe, Kurtulus, Gaye, Ben Abbès, De Pauw, Moerenhout (46’ Gyimah), J. Van Damme (77’ Amazou). Res: Aeyels

 

RFC Wetteren: Verhoeven, Van De Sompel, Euvrard, Van Der Zyp (73’ Hykaj), Delannoy, Van Peteghem, Pouillon, De Guchteneire (73’ De Nauw), Bliki, Lo Giudice (80’ De Pever), Deham. Res: Engelbinck

 

Doelpunten: 01’ Pouillon 0-1, 18’ Verhaeghe 1-1, 79’ Van Hoof 2-1

 

Gele kaarten: 38’ Van Peteghem, 89’ Pouillon. Rood; 93’ Hykaj

 

Scheidsrechter: Van Asch Thomas


‹‹Terugkeren 
Contactgegevens
Terreinen A, B, C + 3 trapvelden (duiveltjes)
Koning Albert I straat 124
9280 Lebbeke
 
+32 (0)52 41 47 20
Volg ons
Copyright © 2020 Alle rechten voorbehouden
webdesign Siteffect