24/11/2018 - FC Lebbeke stuurt Woluwe-Zaventem puntenloos naar Brabant

Pas nadat de bezoekers met een owngoal langszij waren gekomen schoot de thuisploeg aanvallend wakker en Woluwe had geen weerwoord. Na de 3 op 15 eindelijk een 2de thuiszege voor FC Lebbeke.

 

Tegen de zwakste verdediging  uit de reeks kreeg FCL voldoende kansen om al vroeg op voorsprong te klimmen maar de doorgebroken Junior Van Damme mikte een lobbal onbegrijpelijk naast (04’). Uit een scherpe hoek liftte Kevin Bogemans de bal nipt over (11’). Woluwe reageerde even met een overhoeks schot van Jérémy Nerinckx naast (22’) en een voorzet voorlangs van Badibanga Kalonji (27’). Toen Erdinç Kurtulus het leder voor doel centerde kopte Junior Van Damme mooi binnen (32’). Lebbeke bleef de bezoekers achteruitduwen maar echte kansen kwamen er voorlopig niet meer.

 

Woluwe-Zaventem kwam met nieuwe moed uit de kleedkamers en de thuisploeg verdedigde te slap wat resulteerde in een owngoal van Malick Gaye (48’). De bezoekende vreugde was van korte duur want na een hoekschop van Mike De Pauw kopte Kevin Bogemans de bal tegen de touwen (51’). FCL duwde meteen door maar Vinnie Frans gooide zich in de baan op een scherpe voorzet van Andy Van Hoof (54’). Van Hoof ging goed de flank af en bediende Junior Van Damme die zijn 9de seizoenstreffer staalhard binnen knalde (56’). Woluwe was nu helemaal de kluts kwijt al kopte Kevin De Wannemaeker een hoekschop net naast (63’). Van Hoof bracht Junior Van Damme alleen voor doel maar Frans kon het schot met de voet wegwerken. Mike De Pauw was er echter als de kippen bij om de rebound te verzilveren (79’). De thuisploeg bleef rustig en de onmondige bezoekers moesten passen.

 

Volgende zondag trekt FC Lebbeke naar leider Merelbeke en is Woluwe-Zaventem gastheer voor Jong Lede.

 

FC Lebbeke: Van Der Taelen, De Wannemaeker, K. Van Damme, Van Hoof, Bogemans (73’ Amazou), Kurtulus (79’ Van Gyseghem), Gaye, Ringoot, De Pauw, Moerenhout, J. Van Damme (82’ De Vlieger). Res: Aeyels.

 

KV Woluwe-Zaventem: Frans, De Marrée, Gody, Nerinckx (61’ Fonkeu), De Backer, Yagan (61’ Hakizimana), Kalonji, Habsaoui, Keh, Vanden Hove (70’ Godfroid), Mjahed. Res: Biason.

 

Doelpunten: 32’ J. Van Damme 1-0, 48’ Gaye 1-1 o.g., 51’ Bogemans 2-1, 56’ J. Van Damme 3-1, 79’ De Pauw 4-1

 

Gele kaarten: 53’ Vanden Hove, 88’ De Marrée

 

Scheidsrechter: Keppens Jens


‹‹Terugkeren 
Contactgegevens
Terreinen A, B, C + 3 trapvelden (duiveltjes)
Koning Albert I straat 124
9280 Lebbeke
 
+32 (0)52 41 47 20
Volg ons
Copyright © 2019 Alle rechten voorbehouden
webdesign by Siteffect