27/01/2019 - EfficiŽnt FC Lebbeke wint nu ook bij HO Wolvertem-Merchtem

Vol vertrouwen na de voorbije 3 winstmatchen trok FC Lebbeke naar HO Wolvertem-Merchtem en aan de rust stond een dubbele voorsprong op het bord. De tot 10 herleide thuisploeg lukte nog wel de aansluiting maar kon de opmars niet stuiten.

 

Na de 1 op 15 in de voorbije 5 confrontaties zette FC Lebbeke onmiddellijk druk op zwarte beest HOWM. Martin Vandervorst bleef attent op een poging van Mike De Pauw. Aan de overzijde knalde Robbe Vandevoorde een pas van François Lyase Gengezo voorlangs. Robin Nelis maakte van geharrewar in de thuisdefensie gebruik om een assist van Bryan Van Der Jeugt tegen de netten te vlammen (24’). Wolvertem reageerde via Lyase Gengezo die Conor Laerenbergh bediende maar het schot werd afgeblokt. Kevin De Wannemaeker gooide zich in  de baan toen Sem Mpati wou aanleggen. FCL nam terug over en met een sublieme doorsteekpas van Kevin Bogemans kon De Pauw Robin Nelis bereiken die de kans niet liet liggen (37’). Op slag van rust pakte Remko Baudewyns 2 gele kaarten binnen de 5 minuten en mocht vervroegd gaan douchen.

 

Ondanks de numerieke minderheid nam de thuisploeg direct het initiatief na de koffie. Toen Levi Van Der Taelen zich misrekende knalde Thomas Bastin op maatje Julien Wauthy. De bezoekende goalie kon een plaatsbal van Laerenbergh nog wegtikken maar was kansloos op de rebound van Thomas Bastin (54’). FC Lebbeke kon geen echt gebruik maken van het mannetje meer maar hield de rangen goed gesloten. Jonas Perrault zonderde Bastin af maar die miste de gelijkmaker. De ingevallen Junior Van Damme knalde de laatste kans op Vandervorst.

 

Zondag 10 februari is FC Lebbeke gastheer voor Svelta Melsele en trekt HO Wolvertem-Merchtem naar Jong Lede.

 

HO Wolvertem-Merchtem: Vandervorst, Moreau, Schoukens (73’ Perrault), Lyase Gengezo (81’ Buscema), Baudewyns, Laerenbergh, Quansah, Bastin, Vandevoorde, Wauthy, Mpati. Res: Van Gijzeghem, Vantomme.

 

FC Lebbeke: Van Der Taelen, De Wannemaeker, Van De Jeugt (79’ Van Hoof), K. Van Damme, Verhaeghe (65’ J. Van Damme), Bogemans, Nelis (89’ Vekeman), Ringoot, De Pauw, Moerenhout, Van Gyseghem. Res: Aeyels.

 

Doelpunten: 24’ en 37’ Nelis 0-1 en 0-2, 54’ Bastin 1-2

 

Gele kaarten: 45’ Bogemans, 67’ Vandevoorde, 72’ Laerenbergh, 90’ Mpati en J. Van Damme. Rood: 45’ Baudewyns (2x geel)

 

Scheidsrechter: Bergs Jiri


‹‹Terugkeren 
Contactgegevens
Terreinen A, B, C + 3 trapvelden (duiveltjes)
Koning Albert I straat 124
9280 Lebbeke
 
+32 (0)52 41 47 20
Volg ons
Copyright © 2019 Alle rechten voorbehouden
webdesign by Siteffect