31/03/2019 - FC Lebbeke en Jong Lede delen opnieuw de punten

Net zoals in de heenwedstrijd eindigde ook deze derby op een gelijkspel. Waren er voor de rust amper echte kansen te noteren dan kwam er nadien meer animo. De bezoekers klommen op voorsprong maar al snel hingen de bordjes in evenwicht.

 

Beide ploegen speelden van meet af aan met veel inzet maar door het snelle storen en kort op de bal zitten waren er heel wat  kleine foutjes en lag het spel veel stil. Een scherpe voorzet van Andy Van Hoof ging onberoerd naast (05’) en ook Jonas De Landtsheer kon net niet een inzenden afwerken (13’). Mike De Pauw recupereerde zwak ontzetten maar mikte te hoog (14’). Op slag van rust kon Bart Meulewaeter een indraaiende corner van De Pauw met hulp van de deklat nog onschadelijk maken.

 

Zelfde spelbeeld na de koffie tot Bryan Van Der Jeugt via een vrije trap de score opende (60’). De bezoekende vreugde was van korte duur want toen Mauro Van Gyseghem in de fout ging op Jarich Hellinckx lag de bal op de stip en Jonas De Landtsheer faalde niet (62’). Lebbeke reageerde met een mooie kopbal van Junior Van Damme maar Meulewaeter haalde het leder uit de kruising (73’). Yordi Pieren kreeg een open kans maar mikte die wild over (80’) en Jens De Landtsheer viseerde de deklat (87’). Van Hoof begon aan een lange rush van op eigen helft en nam de lokale verdediging in snelheid. Hij plaatste de bal naast Meulewaeter maar ook naast de paal (89’). In blessuretijd ranselde Jonas Aeyels een schot van Jens De Landtsheer uit de benedenhoek. De bezoekende goalie was sneller op de weggewerkte bal dan de thuisspeler die hierbij onderuitging en een 2de geel karton onder zijn neus kreeg.

 

Volgende zaterdag is FC Lebbeke gastheer voor Zwevezele en trekt Jong Lede naar Wervik.

 

Jong Lede: Meulewaeter, Jens De Landtsheer, Mertens, Verplancke, Mendoza Severino, Trompet, Van Peteghem (64’ Pieren), Jonas De Landtsheer, Malfroy, Gyselinck, Hellinckx (76’ Baevegems). Res: Piro, Schollaert.

 

FC Lebbeke: Aeyels, De Wannemaeker, K. Van Damme, Van Hoof, Bogemans (35’ Van Der Jeugt), Ringoot, Ben Abbès, De Pauw (64’ Gyimah), Moerenhout, Van Gyseghem (80’ Vekeman), J. Van Damme. Res: Van Der Taelen.

 

Doelpunten: 60’ Van Der Jeugt 1-0, 62’ Jonas De Landtsheer 1-1

 

Gele kaarten: 10’ Van Peteghem, 11’ Jens De Landtsheer, 30’ Trompet, 39’ Hellinckx, 56’ Van Hoof, 62’ Van Gyseghem, 83’ Mendoza. Rood; 90’ Jens De Landtsheer (2de geel)

 

Scheidsrechter: Versweyveld Robin


‹‹Terugkeren 
Contactgegevens
Terreinen A, B, C + 3 trapvelden (duiveltjes)
Koning Albert I straat 124
9280 Lebbeke
 
+32 (0)52 41 47 20
Volg ons
Copyright © 2019 Alle rechten voorbehouden
webdesign by Siteffect