6/04/2019 - FC Lebbeke onterecht de boot in tegen SKV Zwevezele

Slechts heel zelden maken wij gewag van een miskleun bij de scheidsrechter maar wanneer het echt de spuigaten uitloopt moet dat ook gezegd. Te vaak zag de man de geniepige fouten van de ex-eersteklassers Minne en Cornelis over het hoofd en toen hij een tackle met 2 voeten vooruit zelfs in het voordeel van de bezoekers floot kreeg de thuisploeg een onverdiende oplawaai.

 

FC Lebbeke greep de technisch sterke bezoekers direct bij de keel maar de lob van Junior Van Damme ging rakelings over (02’) terwijl ook een vrije trap van Aaron Vandendriessche over de deklat vloog (06’). Kevin De Wannemaeker stuurde Junior diep maar opnieuw verdween het schot in de wolken (07’). Lebbeke tekende enkele mooie combinaties op de mat maar de vrijstaande Bryan Van Der Jeugt werd net niet bereikt (09’). Aan de overzijde kreeg de volledig vrijstaande Aaron Vandendriessche na een schijnbaar ongevaarlijke aanval de bal voor de voet en die vlamde deze in de kruising (22’). De thuisploeg reageerde met een vrije trap van Van Der Jeugt tot bij De Wannemaeker maar Leandro Depaepe was klemvast (28’). Op slag van rust kopte Kevin De Wannemaeker na hoekschop de gelijkmaker tegen de netten.

 

Ook na de koffie zorgde Lebbeke voor het eerste gevaar maar het afstandsschot van Van Der Jeugt scheerde de deklat (46’). Bij een bezoekende tegenprik kon Yentl Vekeman nog net ontzetten voor de aanstormende Neil Dildick (52’). Het thuispubliek kon bijna juichen maar Van Der Jeugt mikte een vrije trap op de dwarsligger (66’). En wie zelf niet afwerkt … krijgt wel een doelpunt tegen. Een slimme bezoekende voorzet viel tussen Jonas Aeyels en de verdediging en Abdoullah Omari tikte eenvoudig binnen (75’). FCL gaf zich niet gewonnen en Walid Ben Abbès kopte een hoekschop onder de lat (80’). Billijk gelijkspel zou je zeggen maar de scheidsrechter besliste er anders over. Een zware overtreding met 2 voeten vooruit op Ken Van Damme werd tot ieders verbazing in het voordeel van Zwevezele gefloten en uit de daaropvolgende aanval zorgde Zaven Yagan voor een koude douche (90’).

 

Volgende zondag trekt FC Lebbeke naar Woluwe-Zaventem en zaterdag is SKV Zwevezele gastheer voor Jong Lede.

 

FC Lebbeke: Aeyels, De Wannemaeker, Vekeman (90’ Ertürk), Van Der Jeugt (85’ De Vlieger), K. Van Damme, Van Hoof, Ringoot, Ben Abbès, De Pauw (57’ Nelis), Van Gyseghem, J. Van Damme. Res: Van Der Taelen.

 

SKV Zwevezele: Depaepe, Cornelis, Minne, Vandendriessche, Bataille, Van Heuverzwyn (61’ Omari), Dildick (87’ Hillewaere), Verzele, Marmitte (80’ Lagrou), Coussement, Yagan. Res: Cool.

 

Doelpunten: 22’ Vandendriessche 0-1, 44’ De Wannemaeker 1-1, 75’ Omari 1-2, 80’ Ben Abbès 2-2, 90’ Yagan 2-3

 

Gele kaarten: 93’ Ringoot

 

Scheidsrechter: Verheyden Christophe


‹‹Terugkeren 
Contactgegevens
Terreinen A, B, C + 3 trapvelden (duiveltjes)
Koning Albert I straat 124
9280 Lebbeke
 
+32 (0)52 41 47 20
Volg ons
Copyright © 2019 Alle rechten voorbehouden
webdesign by Siteffect