28/04/2019 - FC Lebbeke wint van leider KFC Merelbeke die in extremis toch nog kampioen wordt

Om een grijs seizoen nog enige kleur te geven was FC Lebbeke erop gebrand de titelviering voor KFC Merelbeke nog even in de wacht te zetten. De bezoekers van hun kant wilden natuurlijk zelf zo snel mogelijk de zekerheid rond het kampioenschap.

 

Beide ploegen toonden onmiddellijk hun intenties in de openingsminuten al was Sven De Volder bij de zaak op een kopbal van Junior Van Damme (01’) en had Jonas Aeyels een superreflex in huis toen Thomas Zwart van dichtbij een afvallende bal na hoekschop op doel knalde (02’). Meteen werd aan de 2 kanten extra veiligheid ingebouwd en al ging het snel heen en weer, op echte kansen was het lang wachten. Roy Bultheel stuurde Lars Godart diep maar het doelpunt werd afgevlagd (21’). Merelbeke zorgde voor het meeste gevaar maar kende pech toen Aeyels een vrije trap door de handen liet glippen en de bal nog op de lijn werd weggeveegd (38’). Op een zware knal van Rob Van Der Wilt was de thuisportier wel bij de zaak (43’) en dus gingen we rusten bij 0-0.

 

FC Lebbeke opende sterk na de koffie maar Bryan Van Der Jeugt kon een voorzet van Mike De Pauw net niet verlengen (47’). De Volder ging goed plat op een kopbal van Junior (54’) en De Pauw vlamde een voorzet onbesuisd naast (66’). Tijd  om vers bloed in te brengen aan thuiszijde en dat loonde. Met buitenkant rechts stuurde Koen Verhaeghe spits Junior Van Damme door het hart van de bezoekende defensie en de 11de seizoenstreffer lag tegen de netten (70’). Merelbeke bracht meteen een nieuw trio tussen de lijnen maar de doorbrekende Manki Saidy tipte de open kans over (76’). Aan de overzijde was het bijna afgelopen toen Erdinç Kurtulus een vrije trap over de grijparmen van De Volder krulde maar het leder op de doelpaal uiteenspatte (82’). Van Der Wilt zag een schot in de draai over doel belanden (87’). In blessuretijd verscheen Junior Van Damme alleen voor doel maar stuitte op de voeten van de bezoekende goalie (92’).

 

Na het laatste fluitsignaal gingen de bezoekers toch aan het feesten toen bevestigd werd dat zowel Wetteren als Zwevezele hun thuismatch verloren en KFC Merelbeke de verdiende titel mocht vieren.

 

Volgende zondag trekt FC Lebbeke naar SP Kampenhout en is FC Merelbeke gastheer voor Jong Lede.

 

FC Lebbeke: Aeyels, De Wannemaeker, Vekeman, Van Der Jeugt (67’ Verhaeghe), K. Van Damme, Van Hoof (90’ Heyvaert), Kurtulus, Gaye, De Pauw (86’ De Vlieger), Moerenhout, J. Van Damme. Res: Van Der Taelen.

 

FC Merelbeke: De Volder, Van Der Beke (75’ Van De Voorde), Van Cauwenberge (75’ Vereecke), Van Der Cruyssen, De Smet, Zwart, K. Elaut, Seynaeve, Godart (75’ Saidy), Van Der Wilt, Bultheel. Res: A. Elaut.

 

Doelpunt: 70’ J Van Damme 1-0

 

Gele kaarten: 37’ Vekeman, 39’ Van Cauwenberge, 57’ Gaye, 59’ Van Der Beke, 62’ De Pauw.

 

Scheidsrechter: Timmermans Jonas


‹‹Terugkeren 
Contactgegevens
Terreinen A, B, C + 3 trapvelden (duiveltjes)
Koning Albert I straat 124
9280 Lebbeke
 
+32 (0)52 41 47 20
Volg ons
Copyright © 2019 Alle rechten voorbehouden
webdesign Siteffect