10/05/2019 - Pas na 20 strafschoppen kent de 24ste Wisselbeker Top Sport Lebbeke een winnaar

In een technisch hoogstaande en snel gespeelde finale nam K Londerzeel SK tot 2 keer toe de leiding maar FCV Dender EH zorgde telkens voor evenwicht. In de strafschoppenreeks trok Londerzeel uiteindelijk het laken naar zich toe (8-7).

 

SK Londerzeel opende de schiftingen met een zege tegen Grembergen (6-2) maar ging onderuit bij Wolvertem-Merchtem (2-1). Thuis tegen Buggenhout (2-1) en op verplaatsing bij Mazenzele-Opwijk (2-11) brachten de ploeg als 2de in de reeks naar de ¼ finales. Op Waasland-Beveren werd een mooie uitgangspositie gehaald (1-2) en thuis verzekerde de ploeg zich van de ½ finale (1-0). Jong Lede liep daarin uit tot 0-2 maar met doelpunten in de 81’ en 90’ moesten strafschoppen uitsluitsel brengen. Stress en vermoeidheid speelden daarin zeker mee want na elk 5 stuks stond het 3-3. Bij de 18de strafschop viel het verdict met 6-5 in het voordeel van K Londerzeel SK.

 

Na thuiswinst tegen Ternat (3-2) en Pepingen (3-1) en een uitzege bij ST Denderleeuw (0-5) kreeg FCV Dender EH in de ¼ finales Eendracht Aalst op bezoek. Wie dacht aan een spannende wedstrijd kwam wel bedrogen uit want Aalst had geen verhaal (6-1) en ook in de terugmatch was de spanning snel weg (0-3). In de ½ finale klom HO Wolvertem-Merchtem wel op voorsprong maar vergat dan enkele wenkende kansen af te werken en in het slot zorgde Dender nog voor een ruime zege (1-5).

 

Met een vroeg doelpunt opende Londerzeel de score via Niels Van Den Bossche en kopte Kyle De Deken nipt voorlangs (11’). Aan de overzijde had Michael Baert een knappe reflex in huis om Vincent Van Roy van de gelijkmaker te houden (15’). Na een snelle counter van Joachim Ngongo hingen de bordjes terug gelijk. Lang kon Dender hiervan niet genieten want de vrijgelaten Mohammed Oulad kopte Londerzeel opnieuw aan de leiding. In de 2de helft stak Dender een tandje bij en Baert moest met een voetveeg een knal van Antoine De Bodt uit zijn doelvlak houden (59’) terwijl Timon Van Calenbergh een open kans ver naast besloot (62’). Gaat het niet van dichtbij dan maar van verderaf moet Stepan Kuleshov gedacht hebben en van op ca. 30 meter poeierde hij het leder onhoudbaar in de kruising. Het spel bleef snel heen en weer gaan maar echte open kansen vielen er niet meer te noteren.

Ook in de strafschoppenreeks bleef de spanning te snijden. De vele toeschouwers op de zittribune zaten op het puntje van hun stoel nadat in de 5 openingsronden elk 4 keer had gescoord. Om de beurt kregen beide ploegen de kans om het helemaal af te maken maar pas bij de 20ste strafschop viel de beslissing in het voordeel van K. Londerzeel SK (8-7).

 

Na ½ finales in 2012, 2014 en 2016 en winst in 2015 meteen de 2de Tornooizege Top Sport Lebbeke voor K Londerzeel SK, terwijl ook fusieploeg FCV Dender EH hierin op een mooi palmares mag terugblikken (1ste winnaar in 1996 als E. Hekelgem, winnaar in 2001 en finalist in 2002 als FC Denderleeuw). Opnieuw een sportieve en hoogstaande finale tussen 2 ploegen die volop voor de winst gingen en dus geen echte (behalve de afwezigen uiteraard) “verliezers”. Dat het Wisselbekertornooi Top Sport Lebbeke de echte Top betekent bij de Beloften werd terug heel duidelijk gemaakt. Uiteraard werden de prachtige JAKO-uitrustingen van de finalisten en de herinneringsmedailles zeer gesmaakt.

 

Doelpunten: 08’ Van Den Bossche 1-0, 28’ Ngongo 1-1, 36’ Mohammed Oulad 2-1, 71’ Stepan Kuleshov 2-2. Pen: 8-7

 

K. LONDERZEEL SK: Michael Baert, Mohammed Oulad, Tano Hermans, Dorian Du Champs, Javan Ngoyi, Salomon Lokwa, Niels Van Den Bossche, Enzo Morbey, Xander Decoene, Guylan Lufua Mayeto, Kyle De Deken, Eloi Manzambi, Ruben Decoene, Jarno Stevens, Jonathan Spoelders. Begeleiders: Paul Cools, Dirk Cools, Erik Hermans, Christophe De Buyser, Patrick Van Malderen, Carlos Morbey, Jelle De Nil en Julien Buyse.

 

FCV DENDER EH: Rob Van Opdenbosch, Robin De Smet, Thibeau Beerens, Amile Collyns, Vincent Van Roy, Stijn Barrezeele, Timon Van Caelenbergh, Patrick Kabeya, Antoine De Bodt, Sander Sneppe, Stepan Kuleshov, Jonathan Kunda, Branco Smits, Joachim Ngongo, Marwane Zaanan. Begeleiders: Fabrice Smits, Marc Carlier, Pieter De Bot en Lieven Van Isterdael.

 

Scheidsrechters: Jan Arijs, Johan de Decker, William Baeke

 

Top Sport Lebbeke, Jako Living Sports en FC Lebbeke bedanken langs deze weg alle deelnemende Clubs, bestuursleden, begeleiders en supporters. En nu op naar editie 25 in april/mei 2020!


‹‹Terugkeren 
Contactgegevens
Terreinen A, B, C + 3 trapvelden (duiveltjes)
Koning Albert I straat 124
9280 Lebbeke
 
+32 (0)52 41 47 20
Volg ons
Copyright © 2019 Alle rechten voorbehouden
webdesign Siteffect