11/01/2020 - FC Lebbeke kan leider KVV Zelzate niet van de overwinning houden

Een sterk uitgebalanceerd Zelzate had aan 1 treffer genoeg om voor de 13de keer dit seizoen de volle buit binnen te halen. FC Lebbeke had, gezien de resultaten, deze week afscheid genomen van trainer De Groot maar opnieuw kon de ploeg niet scoren.

 

De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar maar kende pech toen Walid Ben Abbès na hoekschop een afvallende bal op de kruising krulde (04’) en de spurtende Glory Monday niet voorbij Frederique De Vleesschauwer geraakte (08’). Zelzate reageerde via Doran Mertens die het leder over Levi Van Der Taelen liftte maar de bal op de lat zag stranden (09’). Thomas Van Renterghem kopte een voorzet te zacht in de handen van de bezoekende goalie (16’). Aan de overzijde werd Richard Antwi foutief gestopt en de bal lag op de stip. Ideaal voor Doran Mertens om zijn 10de seizoenstreffer te netten maar Van Der Taelen ranselde de bal uit de benedenhoek (17’). Een uitgekookt Zelzate bleef het leder uitstekend rond spelen en Lebbeke moest teveel kleine foutjes maken om gevaarlijk te kunnen zijn al trapte Niels Martin uit een scherpe hoek in de handen van De Vleesschauwer (29’). Het zoveelste lokale balverlies leidde tot een collectieve tegenaanval en Nicolas Van Buyten knalde het leder in de benedenhoek (33’). Lebbeke had geen pasklaar antwoord en de bezoekers hielden de match haast foutloos onder controle.

 

Zelfde spelbeeld na de pauze op een schot van Monday na dat voorlangs verdween (48’). Zelzate bleef geduldig de overmacht houden en Lebbeke was vooraan te onmondig om het tij te keren. FCL ontsnapte aan de doodssteek toen een kopbal van Mertens na een vrij trap op de paal belandde (67‘) en een bezoekend doelpunt werd afgevlagd (71’). Van Der Taelen ging goed plat toen Van Buyten zwaar uithaalde (76’) en moest een loeier van Sander Van Cauwenberg over de lat tillen (83’).

 

Volgende zaterdag trekt FC Lebbeke naar Wingene en zondag is Zelzate gastheer voor Torhout.

 

FC Lebbeke: Van Der Taelen, Van De Sompel, Van Renterghem, Van Damme, Monday, Martin, Van Der Jeugt, Ben Abbès, Kabera (71’ Gyimah), Ringoot (80’ Moerenhout), Loriers (63’De Pauw). Res: Aeyels.

 

KVV Zelzate: De Vleesschauwer, De Bremme, Lanckman, Vandenhende, Mertens (77’ Broeckaert), Van Buyten, Martens, Notteboom (83’ Van Cauwenberg), Grootaert, Antwi (87’ Annor), Cools-Ceuppens.  Res: Boogaard.

 

Doelpunten: 33’ Van Buyten 0-1

 

Gele kaarten: 67’ Kabera

 

Scheidsrechter: De Clercq Gil

 

Verslaggever Gentil Dossche wenst iedereen een gezond 2020


‹‹Terugkeren 
Contactgegevens
Terreinen A, B, C + 3 trapvelden (duiveltjes)
Koning Albert I straat 124
9280 Lebbeke
 
+32 (0)52 41 47 20
Volg ons
Copyright © 2020 Alle rechten voorbehouden
webdesign Siteffect