1/02/2020 - FC Lebbeke zet Jong Lede voor een voldongen feit in de 2de helft

Met als doel in de top 5 te blijven toonden beide ploegen in de aanvang te veel respect voor elkaar en dat resulteerde in te weinig attractief voetbal. Lede neutraliseerde wel een lokaal doelpunt na de rust maar moest dan plooien voor de thuisploeg.

 

Veel middenveldspel in de beginfase en amper valabele kansen. Nicolaas Van Peteghem viseerde onbesuisd de wolken (08’) en Yordi Pieren geraakte niet voorbij Levi Van Der Taelen na een counter (25’). Walid Ben Abbès kopte een voorzet in de handen van Bart Meulewaeter (29’) en Bryan Van Der Jeugt dwong de bezoekende goalie tot een parade (36’). Ken Van Damme stuurde Glory Monday diep die zich mooi vrij kapte en de bal in de verste hoek deponeerde (42’).

 

Na de koffie trok Jong Lede direct op zoek naar de gelijkmaker en dat loonde. Jari Bauwens verstuurde een verre voorzet naar de 2de paal en Jens De Landtsheer devieerde het leder in doel (49’). FC Lebbeke stak een tandje bij en dwong de bezoekers achteruit. Niels Martin kopte een hoekschop op Meulewaeter (58’) terwijl Van Der Taelen goed plat ging op een vlam van Jens De Landtsheer (62’). Richard Mendoza mocht vervroegd gaan douchen na een 2de gele kaart (65’). De bezoekers zagen een doelpunt terecht afgevlagd (67’) en dat zette FCL aan tot een snelle counter. De diep gestuurde Jordy Maluka werkte perfect af (68’). Jong Lede reageerde met een vlam van Jonas De Landtsheer maar Van Der Taelen stond pal (69’). Niels Martin zette de bezoekende verdediging in de wind en knalde een voorzet uit een schuine hoek tegen de netten (71’). Lebbeke bleef het commando voeren en de bezoekende goalie moest goed plat op een poging van Van Der Jeugt (74’).

 

Alleszins een opsteker voor Sandy Casieris, de nieuwe coach bij FC Lebbeke.

 

Volgende zondag trekt FC Lebbeke naar KFC Eppegem en is Jong Lede gastheer voor KM Torhout.

 

FC Lebbeke: Van Der Taelen, Van De Sompel, Van Renterghem, Van Damme, Monday, Martin (89’ Moerenhout), Van Der Jeugt (84’ De Pauw), Ben Abbès (77’ Kabera), Ringoot, Loriers, Maluka. Res: Aeyels.

 

Jong Lede: Meulewaeter, Gyselinck (82’ Baevegems), Mertens, De Landtsheer Jens, Trompet, Van Peteghem, Pieren (71’ Mayanda), De Landtsheer Jonas, Mendoza, Hellinckx, Bauwens. Res: Piro, Cocquyt.

 

Doelpunten: 42’ Monday 1-0, 49’ Jens De Landtsheer 1-1, 68’ Maluka 2-1, 71’ Martin 3-1

 

Gele kaarten: 82’ Jens De Landtsheer. Rood; 65’ Mendoza 2x geel

 

Scheidsrechter: Clerkx Klass


‹‹Terugkeren 
Contactgegevens
Terreinen A, B, C + 3 trapvelden (duiveltjes)
Koning Albert I straat 124
9280 Lebbeke
 
+32 (0)52 41 47 20
Volg ons
Copyright © 2020 Alle rechten voorbehouden
webdesign Siteffect