12/09/2020 - FC Lebbeke verliest van VK Ninove met een strafschop in het slot

Vrij aangename wedstrijd met wisselend gevaar maar weinig echt doelrijpe kansen. Beide ploegen speelden met veel inzet en gingen duidelijk voluit voor de overwinning. Een penalty in het ultieme slot bezorgde Ninove de zege.

 

Met maar liefst 8 veldspelers en 1 doelman in de lappenmand was het puzzelen voor de thuiscoach al viel dat al bij al best mee.

 

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar met een kopbal van Kevin De Wannemaeker bij corner maar Jonas Aeyels was attent (04’). Wannes Van Tricht knalde het leder op de vuist van Kevin Van Den Noortgaete (08’). Emre Dönmez verlengde een voorzet van Steve Bael over (13’) en Van Tricht devieerde een pas van Ken Van Damme in de handen van de bezoekende portier (17’). De 2 teams namen wat gas terug en hielden evenwicht tot aan de pauze.

 

Al vroeg na de koffie moest Van Den Noortgaete een schot van Niels Martin over de lat duwen en in de daaropvolgende hoekschop geraakte FC Lebbeke in het geharrewar tot 2 keer toe niet voorbij de Ninoofse doelman (47’). Aan de overzijde verdween een schot van Bael naast de verste paal (50’). Aan het uur knalde Van Tricht hard over terwijl Olivier Romero een voorzet van de voet liet springen (67’). Mike De Pauw viseerde de vuisten van de goalie (69’) die ook raad wist met het verre schot van de lokale aanvoerder (74’). Goalie Aeyels haalde een vrije trap van Mathias Schamp van onder de lat (76’) en zweefde een kopbal van Romero uit zijn doelvlak (83’). Toen iedereen zich al tevreden stelde met een verdiend gelijkspel werd Jelle Geenens aangelopen en scheidsrechter Tyteca aarzelde niet. Olivier Romero trapte de bal onhoudbaar in de hoek (89’).

 

Volgende zaterdag 19/09/2020 start de competitie 2020-21 en is FC Lebbeke om 20u gastheer voor FC Eppegem. KVK Ninove trekt dan naar Voorwaarts Zwevezele.

 

FC Lebbeke: Aeyels, Schuddinck, De Coeyere, Van Damme (90’ Pots), Monday (80’ Van De Velde), Martin, Van Tricht (70’ Dierickx), De Vlieger, Ringoot, De Pauw (85’ Van Den Broeck), Pieren.

 

VK Ninove: Van Den Noortgaete, De Corte, De Wannemaeker, Hertveldt, Bellon (77’ Kaba), Dönmez (46’ Ntambue), Romero, Schamp, Geenens, Persoons, Bael.

 

Doelpunten: 89’ Romero 0-1

 

Gele kaarten: 11’ Bellon, 65’ Hertveldt, 75’ Van Damme

 

Scheidsrechter: Tina Tyteca


‹‹Terugkeren 
Contactgegevens
Terreinen A, B, C + 3 trapvelden (duiveltjes)
Koning Albert I straat 124
9280 Lebbeke
 
+32 (0)52 41 47 20
Volg ons
Copyright © 2020 Alle rechten voorbehouden
webdesign Siteffect