10/10/2020 - Ook bij KM Torhout haalt FC Lebbeke een punt net voor affluiten

Pakte FC Lebbeke vorig seizoen nog een verdiende overwinning bij KM Torhout, dan was het nu de thuisploeg die het hoogste woord voerde maar in de slotminuut van op de stip de gelijkmaker te slikken kreeg.

Lebbeke begon te plat aan de wedstrijd en Torhout klom op voorsprong via Janis Coppin (13’). FCL kwam plots beter in de match met enkele halve kansen. Een schot van Niels Martin ging via een lokale verdediger net naast. Op slag van rust werkte Jens Ringoot zich mooi vrij en Yentl Van De Velde werkte zijn eerste seizoenstreffer knap af (44’).

Ook na de koffie hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht tot Tibo Andries een collectieve aanval tegen de netten besloot (69’). FC Lebbeke bracht ineens 3 wissels op het terrein en bleef de gelijkmaker zoeken. In de allerlaatste minuut kwam die er ook toen Ken Van Damme een strafschop voorbij Stijn Ampe knalde.

Volgende zaterdag is FC Lebbeke gastheer voor Tempo Overijse en zondag trekt KM Torhout naar SK Lochristi.

KM Torhout: Ampe, Vandelannoite (46’ Degomme), Seron, Ballegeer, Vanysacker, Margo (89’ Hollevoet), Vandewiele, Andries, Cathenis, Coppin (90’ Couwyzer), Simoens. Res: De Witte

FC Lebbeke: Aeyels, De Coeyere, Van Damme, Monday (80’ De Pauw), Dhaene, Martin, Van Tricht (80’ Dierickx), Ringoot (80’ De Vlieger) Loriers, Van De Velde, Pieren. Res: Van Der Taelen

Doelpunten: 13’ Coppin 1-0, 44’ Van De Velde 1-1, 69’ Andries 2-1, 90’ Van Damme 2-2

Gele kaarten: 48’ Ringoot, 88’ Andries, 90’ Vandewiele, Simoens, Degomme.

Scheidsrechter: Cornelis Arno