4/09/2021 - FC Lebbeke wint openingsmatch tegen Svelta Melsele

FC Lebbeke wint openingsmatch tegen Svelta Melsele

Een collectief goed uitgebalanceerd FC Lebbeke is goed begonnen aan de competitie 2021-22 met een verdiende overwinning tegen een op vele posities vernieuwd Svelta Melsele. Kort voor de rust en rond het uur zette de thuisploeg de zege op het bord.

 

De bezoekers startten de match met een dubbele verdedigende gordel en dus was het lang wachten op een eerste kans en Niels Martin mikte die te hoog (13’). Even later kopte hij een voorzet van Yentl Van De Velde over (17’). Aan de overzijde kon Sander De Coeyere een knal van Arno Van Bergen nog net afblokken (20’). Een vrijstaande maar volkomen verraste Van Bergen vlamde een voorzet in de wolken (28’). Jargo Pauwels had een save nodig om een lepe achteruitkopbal van Wannes Van Tricht uit zijn doelvlak te houden (29’). Matthias Ndiribe ontsnapte aan rood toen hij de doorbrekende Van De Velde onder de zoden trapte (35’). Jonas Aeyels moest een schot in de draai van Nick Felix over de lat tillen (38’). Yentl Van De Velde kopte een voorzet van Niels Martin perfect in de loop van Mike De Pauw en het thuispubliek mocht juichen (39’).

 

Ook na de koffie bleven de bezoekers vrij gesloten spelen al kreeg Felix een voorzet niet onder controle (47’). Sander De Coeyere kopte een hoekschop over (51’) en Jens Muyshondt verlengde een voorzet in de handen van Aeyels (55’). De thuisportier ging gepast in de baan bij een poging van Muyshondt (56’). Toen Ken Van Damme door het centrum trok ging Sofiane Achnak in de fout en de bal lag op de stip. Yentl Van De Velde liet Pauwels geen kans (59’). Svelta had niet direct een antwoord in huis en FC Lebbeke kon rustig de match uitspelen.

 

Volgende zondag trekt FC Lebbeke naar Avanti Stekene en zaterdag is Svelta Melsele gastheer voor SK Sint-Niklaas

 

FC Lebbeke: Aeyels, Van Renterghem, S. De Coeyere, Van Damme, Dhaene, Martin (87’ K. De Coeyere), Van Tricht, De Pauw (89’ Van Den Broeck), Loriers, Van De Velde, Pieren (79’ De Vlieger). Res: Vankeirsbulck.

 

Svelta Melsele: Pauwels, Malfroy, Suy (68’ Keisers), Achnak, Ndiribe, Dutoit (82’ Van Bossuyt), Felix, Van Bergen (85’ De Vleeschouwer), Muyshondt, Spies, Butsraen. Res: Braem.  

 

Doelpunten: 39’ De Pauw 1-0, 59’ Van De Velde 2-0 (p)

 

Gele kaarten: 35’ Ndiribe

 

Scheidsrechter: Vandenbussche


‹‹Terugkeren 
Contactgegevens
Terreinen A, B, C + 3 trapvelden (duiveltjes)
Koning Albert I straat 124
9280 Lebbeke
 
+32 (0)52 41 47 20
Volg ons
Copyright © 2021 Alle rechten voorbehouden
webdesign Siteffect