18/09/2021 - FC Lebbeke gaat pas in blessuretijd voorbij KM Torhout

FC Lebbeke gaat pas in blessuretijd voorbij KM Torhout

Na een draak van een wedstrijd is FC Lebbeke er in geslaagd de volle buit te behouden. Voor een moedig strijdend KM Torhout opnieuw een opdoffer. Of de scout van R. Union St-Gilloise wijzer is geworden van de thuisploeg laten we in het midden.

 

Het begon vrij goed voor FC Lebbeke met een poging van Wannes Van Tricht net naast (01’) terwijl ook zijn vrije trap de goede richting miste (05’). Aan de overzijde kopte Tibo Andries over (07’). Al snel verdween de snelheid uit de match en de thuisploeg miste creativiteit om iets te forceren. Veel balbezit zonder kansen en dan krijg je het deksel op de neus. Bij een counter vond Tibo Margo het hoofd van Tibo Andries en Torhout opende de score (25’). FCL reageerde via Mike De Pauw maar Rodrigue Dutoit lag in de weg (31’) en Niels Martin had onvoldoende kracht om een voorzet af te werken (35’).

 

Ook na de pauze kon FCL het tempo niet opdrijven en dus ook geen echte kansen afdwingen, al moest Dutoit attent zijn bij een voorzetschot van De Pauw (59’). Ei zo na mocht Torhout opnieuw juichen maar Kenneth De Jonghe kon een kopbal van Damon Timmerman nog net van onder de lat werken na hoekschop (61’). Onder impuls van de ingekomen Thibault De Vlieger ging het tempo nu wel omhoog en de verraste Shun Ballegeer beroerde een voorzet met de hand. Bal op de stip en Yentl Van De Velde trapte de gelijkmaker binnen (67’). FCL ging door op zijn elan en Yordi Pieren vlamde het leder op Dutoit (71’). Martin viseerde de wolken (77’) en Van De Velde kon net niet bij een voorzet (81’). Bij een van de rommelstandjes voor het bezoekende doel gebeurde het niet meer verwachte dan toch toen Wannes Van Tricht de bal tegen de netten werkte (91’). Het geluk hing aan een zijden draadje want Jonas Aeyels moest in de slotseconden nog een poging van Timmerman uit de baan halen.

 

Dinsdagavond 21 september is FC Lebbeke te gast bij eersteklasser R. Union St-Gilloise voor de 5de ronde van de Beker van België. Volgende zaterdag trekt FC Lebbeke naar SV Oostkamp en is KM Torhout gastheer voor Sportkring Sint-Niklaas.

 

FC Lebbeke: Aeyels, Van Renterghem, De Jonghe (63’ De Vlieger), Van Damme, Dhaene (80’ De Coeyere), Martin, Van Tricht, De Pauw (92’ Sey), Loriers, Van De Velde, Pieren. Res: Vandeputte

 

KM Torhout: Dutoit, Taillieu, Ballegeer, Hollevoet (74’ Desitter), Oumedjeber, Pyck (15’ Margo),  Timmerman, Andries, Vermeulen, Vandewiele, Huysentruyt. Res: Puskas Soens

 

Doelpunten: 25’ Andries 0-1, 67’ Van De Velde 1-1 (p), 91’ Van Tricht 2-1

 

Gele kaarten: 34’ Vermeulen, 68’ Vandewiele

 

Scheidsrechter: Bultynck Lander


‹‹Terugkeren 
Contactgegevens
Terreinen A, B, C + 3 trapvelden (duiveltjes)
Koning Albert I straat 124
9280 Lebbeke
 
+32 (0)52 41 47 20
Volg ons
Copyright © 2021 Alle rechten voorbehouden
webdesign Siteffect