20/11/2021 - FC Lebbeke krijgt toch loon naar werken tegen SK Sint-Niklaas

FC Lebbeke krijgt toch loon naar werken tegen SK Sint-Niklaas

Een zucht van verlichting aan Lebbeekse kant toen in het slot eindelijk 2 kansen werden benut nadat er al heel wat de nek om waren gewrongen. Geen hoogstaand voetbal al zal vooral het resultaat worden onthouden.

 

SK Sint-Niklaas had vorige week vertrouwen getankt en wou dat een vervolg geven bij FC Lebbeke. De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar en Jonas Aeyels ging plat op een schot van Rodrigo De Oliveira (02’). Gerben Van Hove kon een plaatsbal van Thibault De Vlieger uit zijn doelvlak ranselen en stond in de weg bij de rebound van Ken Van Damme (05’). Aeyels stuurde Glory Monday diep maar die miste onbegrijpelijk (11’). Beau Ndiaye verlengde een vrijschop van Abdelhakim Laref naast (22’) en de thuisportier bleef attent op een schot uit de 2de lijn van Marouane Laacheri (24’). FCL nam het commando over al vlamde Niels Martin een voorzet onbesuisd in de wolken (39’). Aan de rust na een erg gesloten eerste helft beleven de bordjes op 0-0 staan.

 

Ook na de koffie bleef FCL de bezoekers achteruitdrukken maar echt doelgevaar leverde dat voorlopig niet op. Pas nadat Ndiaye tegen een 2de gele kaart aankeek (59’) begonnen de kansen zich op te stapelen. Niels Loriers kopte een vrije trap van Wannes Van Tricht nipt naast (60’) en De Vlieger verlengde een voorzet van Martin te hoog (62’). Martin bediende Mike De Pauw die echter op het verkeerde been stond (64’) en ook net niet bij een voorzet van Yordi Pieren kon (67’). Een poging van Martin was te zacht om Van Hove te verontrusten (68’) en Monday verzuimde om een kans van in de kleine backlijn af te werken (69’). En wie zijn kansen niet afmaakt … Gelukkig was Aeyels bij de pinken op een vrijschop van Vincent Aps (73’). FCL bracht dan eindelijk een echte spits in en dat loonde. Eerst werd een bal nog van de lijn geveegd na een echte belegering (78’) maar toen een voorzet naar Yentl Van De Velde werd gegeven devieerde hij die in de kruising (86’). SKSN kwam de optater niet te boven en toen Glory Monday even later een voorzet binnen kopte mochten de boeken toe.

 

Volgende zondag trekt FC Lebbeke naar Jong Lede en is Sportkring Sint-Niklaas te gast bij Voorde-Appelterre

 

FC Lebbeke: Aeyels, De Jonghe (77’ Van Renterghem), Van Damme, Monday, Martin, Van Tricht (77’ Van De Velde), Schuddinck, De Vlieger, De Pauw, Loriers, Pieren. Res: Vandeputte, De Coeyere.

 

SK Sint-Niklaas: Van Hove, Delanoy, Mulume, Aps, Rodrigo De Oliveira (13’ Vermincksel, 60’ Cappan), Laref, Luyckx, El Hamdaoui, Laacheri, Ndiaye, Van Reeth. Res: Meeus, Audin,

 

Doelpunten: 86’ Van De Velde 1-0, 88’ Monday 2-0

 

Gele kaarten: 41’ Luyckx, 44’ Laref, 53’ Pieren, 73’ Aps. Rood: 59’ Ndiaye (2x geel)

 

Scheidsrechter: Vandenbussche Bernd


‹‹Terugkeren 
Contactgegevens
Terreinen A, B, C + 3 trapvelden (duiveltjes)
Koning Albert I straat 124
9280 Lebbeke
 
+32 (0)52 41 47 20
Volg ons
Copyright © 2021 Alle rechten voorbehouden
webdesign Siteffect