16/02/2019 - FC Lebbeke afgeslacht bij RFC Wetteren

Met het schaamrood op de wangen moest FC Lebbeke afdruipen bij RFC Wetteren. Een uitstekend spelende thuisploeg maakte gewoonweg brandhout van FCL dat de zwaarste nederlaag in vele jaren kreeg aangesmeerd.

 

Wie naar de veldbezetting bij de bezoekers keek wist al direct dat dit een ramp zou worden en dat werd ook bewaarheid al zorgde Lebbeke voor het eerste gevaar. Een geblokt schot van Robin Nelis viel in de handen van Gertjan Verhoeven (04’) en ook Mike De Pauw strandde op de thuisportier (06’). Met meerdere spelers niet op hun beste plaats was de cohesie ver te zoeken en dat leidde ook tot veelvuldig balverlies. Eerst knalde Robin Baert overhoeks nog net naast (12’) maar even later werkte de lokale spits perfect af (13’). Pas een hele tijd later kon Lebbeke daar een uitstekende kans tegenoverstellen maar Nelis knalde op de lokale goalie (24’). Na geklungel achteraan geraakte de bal niet uit de 16 en Glen Deham had een heerlijke vlam in huis (33’). Even later was het bijna helemaal over maar Levi Van Der Taelen kon de poging van Yannick Van De Sompel nog net over de lat tillen (36’). Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Lucas De Guchteneire haast probleemloos het leder tegen de touwen (37’). Match gespeeld al zochten de bezoekers op de counter naar de eerredder maar Junior Van Damme stuitte op Verhoeven (41’).

 

Een tijdens de rust amper opgewarmde Andy Van Hoof kwam halfweg in maar dat bracht geen zoden aan de dijk. RFC Wetteren hield de bezoekers vrij makkelijk in bedwang en counterde zelf naar hartenlust al poeierde Baert de bal net over (52’). Toen Van Der Taelen de doorgebroken Baert foutief stopte lag het leder op de stip. Karel Van Lierde liet die kans niet liggen (57’). Yentl Vekeman mocht eindelijk voor het eerst opdraven dit seizoen al was dat eerder in de spits dan als centrale verdediger. Al was het kalf al lang verdronken toch kon je zien waarom deze speler vorig seizoen 29 matchen in de basis stond bij Melsele! De thuisploeg bleef de kansen opstapelen en de snel counterende Fabio Lo Giudice schoof de bal onder de bezoekende portier (77’). Van Der Taelen moest heel ver uit zijn doel komen om Van De Sompel van de volgende treffer te houden (81’) maar dat was slechts uitstel en Giovanni Delannoy trapte het half dozijn in de benedenhoek (82’).

 

Ongetwijfeld een schandalig dieptepunt voor de Lebbeekse fusieclub waar de clubleiding de hand in eigen boezem zal moeten steken. Volgende zaterdag is FC Lebbeke gastheer voor Pepingen-Halle en zondag trekt FC Wetteren naar Jong Lede.

 

RFC Wetteren: Verhoeven, Van De Sompel (82’ De Nauw), Euvrard, Van Der Zyp, Delannoy, De Guchteneire, Baert (75’ De Pever), Bliki, Lo Giudice, Deham, Van Lierde. Res: Engelbinck, Van Peteghem.

 

FC Lebbeke: Van Der Taelen, Moerenhout, De Wannemaeker, Van Der Jeugt (75’ Van Gyseghem), K. Van Damme, Kurtulus, Nelis (70’ Vekeman), Ringoot, Ben Abbès, De Pauw (46’ Van Hoof), J. Van Damme. Res: Aeyels.

 

Doelpunten: 13’ Baert 1-0, 33’ Deham 2-0, 37’ De Guchteneire 3-0, 57’ Van Lierde 4-0, 77’ Lo Giudice 5-0, 82’ Delannoy 6-0

 

Gele kaarten: 57’ Van Der Taelen

 

Scheidsrechter: Ghijselincks Rune


‹‹Terugkeren 
Contactgegevens
Terreinen A, B, C + 3 trapvelden (duiveltjes)
Koning Albert I straat 124
9280 Lebbeke
 
+32 (0)52 41 47 20
Volg ons
Copyright © 2019 Alle rechten voorbehouden
webdesign by Siteffect