10/08/2019 - FC Lebbeke pas met strafschoppen gewipt door US Rebecquoise

Geen 4de ronde in de Croky Cup voor FC Lebbeke want in de strafschoppenreeks besliste 1 misser over het lot. Het sterke US Rebecquoise geraakte niet verder dan 0-0 na 90’ en dankte de lokale scheidsrechter voor 10 bezoekende gele kaarten!

Op hun kleine maar goed liggende terrein zorgde 2de amateurklasser Rebecq wel voor een steriele druk maar echte doelkansen leverde dat niet op. Niangbo verlengde een verre inworp met het hoofd naast (25’) en Oliveira kopte voorlangs (29’). Jordy Maluka stuurde Mike De Pauw diep maar De Reymaeker kon nog in hoekschop werken (34’).

Ook na de pauze zorgde FC Lebbeke voor het eerste echte gevaar al kon De Pauw opnieuw niet afwerken (49’) en stond de thuisportier in de baan op een volley van Matteo Sey (51’). Levi Van Der Taelen moest een vrije trap van Niangbo over de deklat tillen (64’). Scheidsrechter Letellier bleef kwistig gele kaarten strooien voor bezoekende onbenulligheden en toen dat niet hielp toverde hij een belachelijke strafschop uit zijn mouw. Kapitein Herbecq liet het echter afweten van op de stip (71’). Ei zo na kreeg FC Lebbeke toch gerechtigheid maar de kopbal van Yannick Van De Sompel op voorzet van Sey ging voorlangs (76’). Ook de 8 extra minuten blessuretijd leverden geen doelpunt op en dus op naar de strafschoppen. US Rebecquoise bleef daarin foutloos en mag naar de volgende ronde.

US Rebecquoise: De Reymaeker, Leemans, Niangbo Nassa, Herbecq, Rosy, Kaminiaris, Di Vita (46’ Pajaziti), Mucci, Delsanne, Wallaert, Oliveira Barroso (90’ Poto Mees).

FC Lebbeke: Van Der Taelen, Van Renterghem (72’ Van Gyseghem), Moerenhout, Van Damme, Van Der Jeugt (74’ Martin), Van De Sompel, Ringoot, Sey (77’ Verhaeghe), De Pauw, Loriers, Maluka.

Doelpunten: geen. Strafschoppen 5-4

Gele kaarten: 36’ Van De Sompel, 38’ De Pauw, 40’ Ringoot, 56’ Van Der Jeugt, 69’ Sey, 73’ Van Renterghem, 74’ Loriers, 81’ Van Damme, 88’ Verhaeghe, 89’ Martin (allen Lebbeke). 86’ Rosy en Wallaert (Rebecq)

Scheidsrechter: Letellier Anthony