23/11/2019 - FC Lebbeke wipt na zege over RFC Wetteren

Fel betwiste wedstrijd waarin de thuisploeg aan het kwartier op voorsprong klom. Wetteren kreeg wel het meeste balbezit maar bleek niet in staat het collectief hard werkende Lebbeke uit verband te spelen.

 

RFCW zorgde voor de eerste kansjes met een kopbal van Giovanni Delannoy naast (10’) en een schot van Manki Saidy dat ook de goede richting miste (14’). FC Lebbeke counterde onmiddellijk. De diep gestuurde Glory Monday omspeelde Gertjan Verhoeven en trapte eenvoudig binnen (14’). Wetteren had geen pasklaar antwoord en FCL hield de rangen goed gesloten. Bij een collectieve tegenaanval besloot Ken Van Damme te zacht in de handen van de bezoekende goalie (24’). Tot 2 keer toe moest Sam De Nauw mee de meubelen redden. Eerst kon hij een scherpe voorzet van Matteo Sey nog net wegkoppen (25’) en nadien moest hij een center van Sey net voor de lijn en de vrijstaande Jordy Maluka opruimen (32’).  

 

Na de koffie zorgden beide ploegen snel voor gevaar. Sey verlengde een inzenden van Monday voorlangs (46’) en Salah Dib besloot een counter op Levi Van Der Taelen (47’). Niels Loriers kopte een hoekschop net naast (50’) en Verhoeven bleef attent op een schot van Sey (55’). Bryan Van Der Jeugt kon de bezoekende portier niet verontrusten met een ver schot (67’) terwijl Ridwan Gyselinck een vrije trap net over de lat verlengde (71’). Lebbeke claimde tevergeefs een strafschop toen Niels Martin in verdachte omstandigheden van de bal werd gezet (81’). Martin zag een poging stranden op de paal (89’) en werd even later bij een doorbraak nog net afgestopt (91’).

 

Volgende zaterdag trekt FC Lebbeke naar Tempo Overijse en zondag is RFC Wetteren gastheer voor KM Torhout.

 

FC Lebbeke: Van Der Taelen, Van De Sompel, Van Renterghem, D’Heer, Van Damme, Monday (70’ Martin), Van Der Jeugt (75’ J. Ringoot), Kabera, Sey (89’ Ben Abbès), Loriers, Maluka. Res: Aeyels.

 

RFC Wetteren: Verhoeven, De Nauw, Delannoy, De Lange, Rivera, Saidy, Heymans, Bliki (42’ Dib), Vande Velde (46’ Outters), Deham, Gyselinck (80’ N. Ringoot). Res: Engelbinck.

 

Doelpunten: 14’ Monday 1-0

 

Gele kaarten: 42’ Loriers, 84’ Dib, 84’ Deham

 

Scheidsrechter: Verschaeren Dylan


‹‹Terugkeren 
Contactgegevens
Terreinen A, B, C + 3 trapvelden (duiveltjes)
Koning Albert I straat 124
9280 Lebbeke
 
+32 (0)52 41 47 20
Volg ons
Copyright © 2020 Alle rechten voorbehouden
webdesign Siteffect